tisdag 23 juni 2009

2009-06-23 På smuggelled

Åsa inledde dagen med ett morgondopp, snabbt i snabbt upp och gåshud, därav namnet ÅsaGåsa. Jag däremot var lite mer rutinerad och hoppade i efter frukosten då solen värmde lite mer och magen var lite varmare. Jag njöt, Åsa sa att hon njöt. Det blev dags att lämna Skogsskär. Kursen var tagen mot Smögen. Vinden erbjöd ocss skjuts och vi hissade segel. Som vanligt var vi helt övertygande om att makrillen skulle nappa just idag. Men fram till Smögen blev ingen glad. Smögen var soligt vilket innebar att vi var tvugna att fixa efterrätt. Huvudrätten var spagetti med köttfärssås. På staden fann vi ett glasstånd som erbjöd 5 kulor om vi ville. Vi nöjde oss med 3 var. Mitt val blev: pistacsh, strawberry cheesecake, dolche de leche. Jag var nöjd.

Tillbaka till båten, avfärd. Nästa anhalt Länsmanshölet via den gamla smugglarleden. På vägen dit provade vi återigen feskelyckan, utan resultat. In genom smugglarhölet som Emil var nära att krascha i. Väl inne i "naturhamnen" skulle vi bada. Som tur var lyckades jag lura i ÅsaGåsa och än en gång fick vi se kycklighud. När turen kom till mig hade vi precis börjat feska med metreven och rätt som det var hade vi en bautafisk på. Livrädda som vi blev (det kunde varit en fjärsing som dödar allt som kommer nära) stoppade vi den i hinken utan att röra den. Vi sökte på internet på vad det kunde vara för fesk. Efter mycket om och men kom vi fram till att det var en Bergsgylta som i våra vatten kunde bli 0.5 kg stor. Bästa tilllagningsmetod var soppform och den hade en söt smak. Sagt som gjort tillagade vi en delikat måltid av den. Stekt Bergsgylta, hårt rotmos, majs och kall skinka. Till detta avnjöt vi en öl. När ölen tog slut så fanns det en liten slatt vin kvar i boxen sen gårdagen. Solnedgång, glittrande hav och en slatt Oude Kaap. Kan det bli bättre?
dagens inlägg är skrivet av Tim ->

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar