fredag 19 juni 2009

2009-06-19 Midsommarafton

Efter stora påtryckningar och tjat efter det eftertraktade receptet på mörtgratäng har jag nu bestämt mig för att publicera det.

1. Fiska upp en lagom stor mört, lök är det bästa betet.
2. Rensa den och dela den i lika många delar som personer som ska äta.
3. Stek den med mycket smör, mycket salt, mycket peppar, mycket grillkrydda. Stek väl på båda sidorna.
4. Tilllaga lika mycket pulvermos som personer som ska äta. Placera mörten i mitten av stekpannan och lägg potatismoset runt om i pannan.
5. Häll på en skvätt mjölk över mörten och låt den puttra och blanda smakerna.
(6. Vid festliga tillfällen kan man även slänga på lite ost över och droppa lite lime i mjölken.)

Smaklig måltid
(Mörtgratängen kan du beskåda i föregående inlägg.)
Sanningshalt 100%

Idag blev det återigen en tidig morgon. Vi lämnade Göteborg med förväntan. Målet, Marstrand. Vågorna gick höga, (speciellt efter vi mött en stor båt). Åsa låg och spydde ut över relingen. Taggad till tusen på sina 3 öl och 5 cider i kväll. Marstrand tonade upp sig i horisonten och åskan började dundra, välkommen Pärlan! Vi tackade och gled in i hamnen. Väl i hamn uppenbarade sig modersol. Vi tackar för det och önskar er en Glad Midsommar! Skål!
Sanninghalt 90%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar